Etikett: polenta

Bröd (utan jäst), På grillen/BBQ

Majsbröd med ost

Jamie Olivers kokbok om Amerika är en ynnest att bläddra i, både vad gäller bilder, texter och recept. Detta recept kommer från boken, här halverat för att matcha fyra portioner. Välj själv om du vill ha chili i eller ej – kanske beror på hur stark chiligryta du har gjort 🙂 Skala och halvera 1 […]

Kalljäst majsbröd
Bröd (med jäst)

Kalljäst majsbröd

Ett helt fantastiskt grundrecept som jag hittade på lika fantastiska ”Fridas bakblogg”. Grundreceptet hittar du även här på min blogg. Jag testade att tillsätta lite snabb-polenta till degen => ett supergott majsbröd. Perfekt till mat med influencer från Mexico eller Amerikanska södern. Smula 12 g jäst (alltså 1/4 paket) i en stor bunke (volym 3 liter räcker). […]

Polenta fries med parmesanost
Hamburgare, Tillbehör

Polenta fries med parmesanost

I det senaste numret av Matmagasinet, nr 1-2/2018, fanns det ett recept på polenta fries. Detta lät ju väldigt spännande och gott! Och vet du vad, de var goda! De ser ut precis som potatisvarianten. Men visst, de smakar ju majs och parmesanost. Som tillbehör till en härlig hamburgare med lökkompott var de ett fräscht […]

Bröd (med jäst)

Majsbröd

Ett riktigt gott, lite segt bröd som passar perfekt till en chiligryta eller en smakrik soppa! Receptet ger 20 små portionsbröd. Smula ner 25 g jäst i en bunke, häll över 5 dl vatten (37 grader). Rör runt så att jästen löser sig. Tillsätt 1 dl polentagryn och 1 tsk salt. Blanda ner ca 1,2 liter vetemjöl och knåda degen tills du får en fast […]

Polenta med chili, vitlök och bladpersilja
På grillen/BBQ, Tillbehör

Polenta med chili, vitlök och bladpersilja

Polenta görs av majs och smakar, ja typ ingenting. Smaksätt med vitlök, färsk chili och bladpersilja så får du en helt annan smakupplevelse av detta trevliga tillbehör som passar till det mesta. Tyvärr fick vi dålig färg på vår polenta denna gång – helst ska det ju vara tjusiga grillränder 🙂 Koka fyra portioner polenta i grönsaksbuljong enligt anvisning […]