Rödkål som får ännu vackrare färg när den picklas! Yummie dessutom! Eftersom maken fixade detta tillbehör har jag lite dålig koll på proportionerna… Skiva rödkål tunt. Lägg över rödkålen i en skål och tillsätt pressad lime och en skvätt vitvins- eller äppelcidervinäger. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Krama kålen med dina händer och låt sedan stå någon timme innan servering. Klart!
Etikett: rödkål
Röd coleslaw med asiatisk touch
En riktigt nice coleslaw! Tommy Myllymäki/Köket.se är upphovsman. Supergod till grillad kyckling! Jag tyckte dock det var liiite för mycket soya i, så jag har minskat något i min version nedan. Jag gillar även mix hälften crème fraiche, hälften majonnäs – Tommy kör bara majjo… Receptet räcker till 4-8 portioner, beroende på hur många tillbehör […]
Rödkålssallad med vit balsamvinäger och solrosfrön
Julbord 2018! På min “lott” föll bl a sallader. Två fräscha sallader hittades via Google-sökning. Denna rödkålssallad hittade jag på ICA:s hemsida. Receptet nedan ger 6-10 bufféportioner, beroende på hur man fördelar kaloriintaget vid julbordet. Hihi! Grönkålssalladen hittar du här. Strimla 1 litet rödkålshuvud tunt (ca 1 kg). Lägg i en serveringsskål. Torrosta 1 dl solroskärnor i en het stekpanna. […]
Röd coleslaw
Färgen! Underbart! Receptet ger 4-6 portioner. Strimla 1/2 litet rödkålshuvud tunt. Skala, halvera och skiva 1 liten rödlök. Lägg detta i en skål och häll över 1 msk vit balsamvinäger. Massera in vinägern i lök och kål. Klicka ner alla ingredienser till dressingen i skålen: 1/2 dl majonnäs, 1/2 dl crème fraiche (34 %) och 1 msk sötstark senap (jag tog Johnny’s). Blanda runt […]
Äggsallad
En röra som är jättegod på frukostmackan eller som fyllning i utflyktsbaguetten eller smörgåstårtan! Vill du komplettera med något mer animaliskt så passar både skinka och räkor bra till. Hårdkoka 2-3 ägg, beroende på storlek. Låt kallna innan du skalar och grovhackar dem. Tips! Skiva äggen i äggskivaren, vänd sedan det skivade ägget ett kvarts varv och skiva […]