Etikett: rödkål

Limepicklad rödkål
Hamburgare, Sallad

Limepicklad rödkål

Rödkål som får ännu vackrare färg när den picklas! Yummie dessutom! Eftersom maken fixade detta tillbehör har jag lite dålig koll på proportionerna…  Skiva rödkål tunt. Lägg över rödkålen i en skål och tillsätt pressad lime och en skvätt vitvins- eller äppelcidervinäger. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Krama kålen med dina händer och låt sedan stå någon timme innan servering. Klart! 

Röd coleslaw med asiatisk touch
Sallad

Röd coleslaw med asiatisk touch

En riktigt nice coleslaw! Tommy Myllymäki/Köket.se är upphovsman. Supergod till grillad kyckling! Jag tyckte dock det var liiite för mycket soya i, så jag har minskat något i min version nedan. Jag gillar även mix hälften crème fraiche, hälften majonnäs – Tommy kör bara majjo… Receptet räcker till 4-8 portioner, beroende på hur många tillbehör […]

Rödkålssallad
Jul, Sallad

Rödkålssallad med vit balsamvinäger och solrosfrön

Julbord 2018! På min “lott” föll bl a sallader. Två fräscha sallader hittades via Google-sökning. Denna rödkålssallad hittade jag på ICA:s hemsida. Receptet nedan ger 6-10 bufféportioner, beroende på hur man fördelar kaloriintaget vid julbordet. Hihi! Grönkålssalladen hittar du här.  Strimla 1 litet rödkålshuvud tunt (ca 1 kg). Lägg i en serveringsskål.  Torrosta 1 dl solroskärnor i en het stekpanna. […]

Röd coleslaw
Sallad, Tillbehör

Röd coleslaw

Färgen! Underbart! Receptet ger 4-6 portioner. Strimla 1/2 litet rödkålshuvud tunt. Skala, halvera och skiva 1 liten rödlök. Lägg detta i en skål och häll över 1 msk vit balsamvinäger. Massera in vinägern i lök och kål. Klicka ner alla ingredienser till dressingen i skålen: 1/2 dl majonnäs, 1/2 dl crème fraiche (34 %) och 1 msk sötstark senap (jag tog Johnny’s). Blanda runt […]

Äggsallad
Frukost & Brunch, Macka, Smörgåstårta

Äggsallad

En röra som är jättegod på frukostmackan eller som fyllning i utflyktsbaguetten eller smörgåstårtan! Vill du komplettera med något mer animaliskt så passar både skinka och räkor bra till.  Hårdkoka 2-3 ägg, beroende på storlek. Låt kallna innan du skalar och grovhackar dem. Tips! Skiva äggen i äggskivaren, vänd sedan det skivade ägget ett kvarts varv och skiva […]