Grönkål eller rödkål? Varför inte båda? Receptet ger fyra portioner. Självklart passar den året runt, inte bara till julen! Plocka bladen från 2-3 kvistar grönkål. Strimla fint. Strimla även en liten klyfta rödkål fint. Blanda en vinegrette på 1 msk vit balsamvinäger, 2 msk rapsolja samt salt och nymalen svartpeppar. Blanda kål och vinegrette. Låt […]
Etikett: rödkål
Fiskpinnar – men lite roligare
Sonen ville ha fiskpinnar när vid stod vid frysdisken i affären. Men han äter varken kokt potatis eller potatismos, så vad skulle vi servera till? Vi bestämde oss för att göra enkla fish tacos. Gott och fräscht! Mangosalsa: Fryst mango (ja, tinad nu alltså) blandades med skuren salladslök, skuren tomat, sambal oelek, limeskal, koriander (persilja […]
Limepicklad rödkål
Rödkål som får ännu vackrare färg när den picklas! Yummie dessutom! Eftersom maken fixade detta tillbehör har jag lite dålig koll på proportionerna… Skiva rödkål tunt. Lägg över rödkålen i en skål och tillsätt pressad lime och en skvätt vitvins- eller äppelcidervinäger. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Krama kålen med dina händer och låt sedan stå någon timme innan servering. Klart!
Röd coleslaw med asiatisk touch
En riktigt nice coleslaw! Tommy Myllymäki/Köket.se är upphovsman. Supergod till grillad kyckling! Jag tyckte dock det var liiite för mycket soya i, så jag har minskat något i min version nedan. Jag gillar även mix hälften crème fraiche, hälften majonnäs – Tommy kör bara majjo… Receptet räcker till 4-8 portioner, beroende på hur många tillbehör […]
Rödkålssallad med vit balsamvinäger och solrosfrön
Julbord 2018! På min ”lott” föll bl a sallader. Två fräscha sallader hittades via Google-sökning. Denna rödkålssallad hittade jag på ICA:s hemsida. Receptet nedan ger 6-10 bufféportioner, beroende på hur man fördelar kaloriintaget vid julbordet. Hihi! Grönkålssalladen hittar du här. Strimla 1 litet rödkålshuvud tunt (ca 1 kg). Lägg i en serveringsskål. Torrosta 1 dl solroskärnor i en het stekpanna. […]
Röd coleslaw
Färgen! Underbart! Receptet ger 4-6 portioner. Strimla 1/2 litet rödkålshuvud tunt. Skala, halvera och skiva 1 liten rödlök. Lägg detta i en skål och häll över 1 msk vit balsamvinäger. Massera in vinägern i lök och kål. Klicka ner alla ingredienser till dressingen i skålen: 1/2 dl majonnäs, 1/2 dl crème fraiche (34 %) och 1 msk sötstark senap (jag tog Johnny’s). Blanda runt […]
Äggsallad
En röra som är jättegod på frukostmackan eller som fyllning i utflyktsbaguetten eller smörgåstårtan! Vill du komplettera med något mer animaliskt så passar både skinka och räkor bra till. Hårdkoka 2-3 ägg, beroende på storlek. Låt kallna innan du skalar och grovhackar dem. Tips! Skiva äggen i äggskivaren, vänd sedan det skivade ägget ett kvarts varv och skiva […]