Röd coleslaw med asiatisk touch

Röd coleslaw med asiatisk touch

En riktigt nice coleslaw! Tommy Myllymäki/Köket.se är upphovsman. Supergod till grillad kyckling! Jag tyckte dock det var liiite för mycket soya i, så jag har minskat något i min version nedan. Jag gillar även mix hälften crème fraiche, hälften majonnäs – Tommy kör bara majjo… Receptet räcker till 4-8 portioner, beroende på hur många tillbehör man serverar. 

Blanda ihop “kletet”: 1 dl majonnäs, 1 dl crème fraiche, 1 msk japansk soya, 1 tsk sesamolja samt en liten bit färsk, riven ingefära. Tvätta 1 lime, finriv skalet och pressa saften ner i såsen. Tips! Jag är helsåld på Santa Marias ingefära som finns på tub, sååå smidigt!

Strimla ca 400 g rödkål fint och rör ner i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar

Låt stå kallt fram till servering, då toppar du skålen med svarta och vita sesamfrön. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *