Rödkålssallad

Rödkålssallad med vit balsamvinäger och solrosfrön

Julbord 2018! På min “lott” föll bl a sallader. Två fräscha sallader hittades via Google-sökning. Denna rödkålssallad hittade jag på ICA:s hemsida. Receptet nedan ger 6-10 bufféportioner, beroende på hur man fördelar kaloriintaget vid julbordet. Hihi! Grönkålssalladen hittar du här. 

Strimla 1 litet rödkålshuvud tunt (ca 1 kg). Lägg i en serveringsskål. 

Torrosta 1 dl solroskärnor i en het stekpanna. Passa noga, de bränns lätt!

Rör ihop vinegretten: 1,5 tsk grovkornig senap2 msk vit balsamvinäger, 1 tsk flytande honung, 0, 75 dl neutral olja samt lite salt och nymalen svartpeppar. 

Vid servering slår du vinegretten över rödkålen och blandar runt. Toppa med solrosfröna. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *