Grönkålssallad

Grönkålssallad med apelsin

Ja, ibland glömmer man ta kort på maten innan den sätts fram på julbordet… Jag som hade lagt apelsinfiléerna i ett fint mönster… Jaja, ny chans 24 december 2019 antar jag… Grundreceptet kommer från ICA, beräknas räcka till 10 bufféportioner. Fräsch rödkålssallad hittar du här. 

Börja med att plocka bladen från ca 250 g grönkål, riv loss den hårda stjälken i mitten av bladet. Riv bladen i mindre bitar. Lägg grönkålsbitarna i kokhett vatten ca 30 sekunder. Lägg sedan över dem i durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av väl. 

Skala och filéa en apelsin. Filmklipp på hur man gör hittar du exempelvis här. Lägg de tjusiga filéerna åt sidan så länge.

Dags för den smakrika vinegretten: Pressa saften från resterna av apelsinen ner i en liten skål. Vispa ner 1 msk flytande honung, 3 msk olivolja samt lite salt och nymalen svartpeppar.

Blanda grönkålen med vinegretten strax innan servering, dekorera med apelsinfiléerna. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *