Snabb frukostlimpa

Snabb frukostlimpa

“Lindas bakskola” hade detta smidiga recept, perfekt till helgfrukosten. Ett bröd som inte behöver jäsa innan gräddning. Men jag rekommenderar en lägre ugnstemperatur och kortare gräddningstid är originalreceptet. Godast nybakat med smör, ost och marmelad!

Smula 25 g jäst i en bunke. Värm 3 dl mjölk till 37 grader. Slå mjölken över jästen och rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt 2 msk ljus sirap, 1 msk rapsolja1 tsk salt och 1,5 dl havregryn.

Blanda runt och tillsätt sedan 3 dl vetemjöl. Därefter tillsätter du ca 4 dl rågsikt, pö om pö. Om du inte har rågsikt hemma går det självklart bra att baka enbart på vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en avlång limpa. Lägg över limpan på bakpappersklädd plåt, pudra lite vetemjöl över limpan.

Sätt in plåten i kall ugn, nedre delen av ugnen (men inte allra längst ner). Sätt sedan ugnen på 175 grader och baka brödet 40-50 minuter. Låt sedan brödet svalna under bakduk på galler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *