Fudge med salta mandlar

Fudge med salta mandlar

En perfekt fudge! Mjuk och fin, inte sockrig och “kristallig” som en del fudge kan vara. Receptet kommer från “Jennys matblogg”. Denna gång använde jag Marabous “Salta mandlar” men det går att använda i princip vilken choklad som helst skulle jag tro. 

Klä en form med bakplåtspapper, jag tog en avlång brödform vilket passade perfekt. 

Blanda 3 dl vispgrädde3 dl strösocker och 1 dl ljus sirap i en tjockbottnad gryta. Tänk på att ta en ganska stor gryta, så smeten har utrymme att koka. 

Låt smeten koka tills den når 120 grader (använd digital stektermometer).  

Medan smeten kokar hinner du grovhacka 180 g choklad, jag tog som sagt Marabous “Salta mandlar” denna gång. 

När fudgesmeten har nått rätt temperatur tar du grytan från värmen. Rör ner 50 g smör samt den hackade chokladen. Rör till en slät smet och häll sedan ut den i den förberedda formen. Jag strösslade även lite flingsalt över fudgen, för att matcha chokladen som var i. 

Låt stå kallt till fudgen har stelnat helt. Skär sedan i bitar, jag fick ut ca 30 bitar. Jag använder en degskapa i metall för att få raka och fina kanter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *