Grädda kakan kortare tid = kladdkaka. Grädda kakan längre tid = rabarberkaka. God hur som hur tillsammans med vaniljglass/vaniljvisp/vaniljsås 😉 Receptet kommer från Lindas bakskola (tidningen Hembakat). Otroligt lättbakad!
Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Smält 150 g smör i en kastrull. Ta från värmen och rör ner 2,5 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 1 nypa salt, 3 ägg och 2 dl vetemjöl. Rör snabbt ihop till en slät smet och häll den i bakformen.
Ansa 250-300 g rabarber och skär i bitar av valfri form. Jag testade Lindas variant med smala bitar. Det blir ett läckert mönster men helt ärligt lite svårätet när kakan har varit i ugnen… Vänd bitarna i lite strösocker och fördela dem sedan över kaksmeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter, beroende på om du vill ha kladdkaka eller ej.
Låt kakan svalna och servera den sedan med vaniljglass/vaniljvisp/vaniljsås.