Rabarberkladdkaka

Rabarberkladdkaka

Grädda kakan kortare tid = kladdkaka. Grädda kakan längre tid = rabarberkaka. God hur som hur tillsammans med vaniljglass/vaniljvisp/vaniljsås 😉 Receptet kommer från Lindas bakskola (tidningen Hembakat). Otroligt lättbakad!

Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

Smält 150 g smör i en kastrull. Ta från värmen och rör ner 2,5 dl strösocker2 tsk vaniljsocker, 1 nypa salt3 ägg och 2 dl vetemjöl. Rör snabbt ihop till en slät smet och häll den i bakformen.

Ansa 250-300 g rabarber och skär i bitar av valfri  form. Jag testade Lindas variant med smala bitar. Det blir ett läckert mönster men helt ärligt lite svårätet när kakan har varit i ugnen… Vänd bitarna i lite strösocker och fördela dem sedan över kaksmeten.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter, beroende på om du vill ha kladdkaka eller ej. 

Låt kakan svalna och servera den sedan med vaniljglass/vaniljvisp/vaniljsås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *