Hallonmojito

Hallonmojito

Recept från tidningen Café. Fruktigt, sött och gott! Och fin färg   

Koka en hallonsockerlag dagen innan eller tidigare på dagen så den hinner bli helt kall: drygt 1 dl hallon3, 5 dl vattenen nypa salt och 1,75 dl strösocker kokas samman. Låt småkoka 3-5 minuter och häll sedan upp på en ren flaska. Försök att inte få med kärnorna, de brukar lägga sig i botten av grytan. Ställ flaskan i kylen fram tills sockerlagen ska användas. 

Till ett glas:

3 myntablad, 2-3 små limekyftor och 4-6 cl ljus rom läggs i ett glas. Muddla med en muddler, eller använd skaftet på ex. en träslev om du inte äger någon muddler. Det gäller att få ut smakerna från limen och myntan. Tillsätt sedan 5 cl hallonsockerlag och 5 cl sodavatten. Fyll upp glaset med krossad is. Dekorera med en limeklyfta och ett myntablad. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.