Persiljerot med rosmarin och bacon

Persiljerot med rosmarin och bacon

Mmm, persiljerot! Hittar du inte det går det lika bra med den betydligt vanligare palsternackan. Perfekt som förrätt eller tilltugg innan maten, eller som tillbehör till varmrätten.

Skala ca 4 persiljerötter (beroende på storlek, är de små får du ta 6-8 st), skär i grova stavar. Lägg dem i en liten kastrull, pressa över saften från 1 citron, häll över 1/2 dl olivolja samt 1 msk salt. Tillsätt sedan vatten precis så det täcker. Låt persiljerötterna koka mjuka, det tar ca 10 minuter. De ska vara mjuka men spänstiga, så kolla dem noga. 

Ta upp persiljerötterna och torka av dem med lite hushållspapper. Lägg några blad färsk rosmarin på varje bit, rulla sedan in varje bit i bacon (1/2-1 skiva, beroende på hur mycket bacon du önskar). Fäst baconet med tandpetare, om det behövs. 

Stek eller grilla dem nu tills baconet får fin färg. Servera direkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *