Thaiwok med kyckling

Thaiwok med kyckling

Bästa receptet på tahiwok som jag har testat, smakar nästan som på vår favoritrestaurang! Välj själv vilka grönsaker som önskas, jag hade blomkål, broccoli och röd paprika i kylen. Ursprungsreceptet kommer från Mitt Kök (Expressen).

Börja med att blanda ihop woksåsen, det är den som ger woken den härliga smaken:

Blanda 1 dl kallt vatten5 msk kinesisk soya0,5 msk rödvinsvinäger1 msk färsk riven ingefära (jag använder Santa Marias variant på tub, love it!), 2-3 pressade vitlöksklyftor, lite sriracha (eller annan chilisås), knappt 1 msk flytande honung, 1 msk fisksås samt 1 tsk sesamolja.

Fortsätt med det du önskar i woken, jag tog alltså:

  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 broccolistånd skuret i småbuketter
  • 1 bit blomkål skuren i småbuketter

Koka 250 g äggnudlar al dente. Det är viktigt med tuggmotståndet, då de senare ska åka ner i woken.

Hetta upp en stekpanna/wokpanna med lite neutral olja (ex. rapsolja), bryn kyckling och grönsaker i omgångar. När allt är klart blandar du ihop det i pannan och häller woksåsen över. Låt småkoka ca 5 minuter och häll sedan de kokta äggnudlarna i pannan så att även de suger åt sig av den goda woksåsen.

Klart för servering! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *