Bästa receptet på tahiwok som jag har testat, smakar nästan som på vår favoritrestaurang! Välj själv vilka grönsaker som önskas, jag hade blomkål, broccoli och röd paprika i kylen. Ursprungsreceptet kommer från Mitt Kök (Expressen).
Börja med att blanda ihop woksåsen, det är den som ger woken den härliga smaken:
Blanda 1 dl kallt vatten, 5 msk kinesisk soya, 0,5 msk rödvinsvinäger, 1 msk färsk riven ingefära (jag använder Santa Marias variant på tub, love it!), 2-3 pressade vitlöksklyftor, lite sriracha (eller annan chilisås), knappt 1 msk flytande honung, 1 msk fisksås samt 1 tsk sesamolja.
Fortsätt med det du önskar i woken, jag tog alltså:
- 500 g strimlad kycklingfilé
- 1 strimlad röd paprika
- 1 broccolistånd skuret i småbuketter
- 1 bit blomkål skuren i småbuketter
Koka 250 g äggnudlar al dente. Det är viktigt med tuggmotståndet, då de senare ska åka ner i woken.
Hetta upp en stekpanna/wokpanna med lite neutral olja (ex. rapsolja), bryn kyckling och grönsaker i omgångar. När allt är klart blandar du ihop det i pannan och häller woksåsen över. Låt småkoka ca 5 minuter och häll sedan de kokta äggnudlarna i pannan så att även de suger åt sig av den goda woksåsen.
Klart för servering!