Hallonfudge

Hallonfudge

Jennys matblogg – en blogg fylld med godsaker! Förra julen testade jag originalrecpetet med jordgubbar – gott! I år testade jag att byta till hallon – kan man tänka sig, också gott! 

Hetta upp 125 g frysta hallon i en liten kastrull. Passera dem sedan genom en finmaskig sil så du slipper de jobbiga kärnorna.  

Häll 3 dl vispgrädde4 dl strösocker4 msk ljus sirap, de passerade hallonen samt 50 g smör i en stor gryta med tjock botten. 

Låt detta koka på mellanhög värme under omrörning, tills smeten når en temperatur på 120 grader (det tog ca 30 min för mig). 

Medan fudgesmeten kokar hinner du grovhacka 100 g vit choklad.

Visar termometern 120 grader nu? Då är det dags att ta grytan från spisplattan och röra ner den hackade vita chokladen. Om du vill kan du färga fudgen med röd karamellfärg eller röd matfärg (gel eller pasta). Häll sedan upp i en bakplåtspapperklädd form (ca 20×20 cm). 

Låt svalna i rumstemperatur innan du sätter in formen i kylskåpet. Låt stå där minst 4-5 h, så den är helt kall. Skär sedan i bitar, jag fick ut 40 bitar i lagom storlek enligt mitt tycke. 

Tips! För att få så raka kanter använder jag en degskrapa i metall:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *