Kycklingmacka med röd pesto

Kycklingmacka med röd pesto

Ett improviserat recept som föll alla gästerna på läppen. Perfekt att använda kyckling från gårdagens middag till lunchmacka!

Använd grillad kyckling från gårdagens middag eller köp butiksgrillad, kall kyckling. Räkna med kött motsvarande en halv kyckling till 4 portioner. Det går lika bra med två grillade, kalla kycklingfiléer.

Plocka kycklingköttet från benen och lägg i en stor skål. Blanda ner 1,5 dl crème fraiche och 1-2 msk majonnäs. Tillsätt 1/2 finhackad rödlök, 2 tsk röd pesto (soltorkad tomat) och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Vill du ha mer smak kan du krydda med lite chilipulver/cayennepeppar och vitlökspulver. 

Blanda ihop till en smidig röra och låt stå kallt till servering.

Serverades i nybakad ciabatta tillsammans med grönsaker.