Kycklingtacopaj

Kycklingtacopaj

Älskar denna paj – är säker på att du oxå kommer att gilla den!

Börja med pajdegen: Kör 1 dl grahamsmjöl2 dl vetemjöl och 100 g smör i matberedaren. Tillsätt 1 msk vodka eller vatten och kör till en smidig deg. Det kanske är en myt – men jag har hört att vodka gör pajdegen sprödare än om man använder vatten. Väl värt att testa 🙂

Om du har tid är det bra om pajdegen får vila i kylskåpet en stund, men det funkar även att trycka ut den direkt i pajformen. Jag brukar fästa degkanterna med aluminiumfolie så att de inte glider ner vid förgräddningen. Nagga även bottnen innan du förgräddar den i 200 grader i 10 minuter.

Medan pajbottnen är i ugnen är det dags att göra den goda fyllningen:

Använd antingen 1/2 grillad kyckling eller 2 grillade kycklingfiléer från gårdagens middag. Du kan även strimla två råa kycklingfiléer och steka dem så de blir genomstekta.

Hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Klyfta 100-150 g färska champinjoner och skär en paprika i bitar.

Skär den färdiggrillade kycklingen i mindre bitar och stek hastigt så den blir uppvärmd (eller stek strimlade råa filéer tills de är genomstekta). Tillsätt gul lök och champinjoner. Till sist är det vitlöken och paprikans tur att åka ner i stekpannan.

Tillsätt 1 burk tacosås medium och 200 g cream cheese (naturell). Låt osten smälta ner och blanda runt. Låt allt bli varmt.

Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med smakrik ost. Om du vill ha lite extra hetta kan du med fördel finhacka 1-2 msk inlagda skivade jalapeños och lägga över fyllningen innan du lägger på osten. Inlada skivade jalapeños hittar du på tacohyllan i butiken.

Gratinera tills osten har fått fin färg, ca 15 minuter. Servera med en blandad sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *