Kyckling i whiskeysås

Kycklingfilé med soltorkade tomater i whiskeysås, serverat med parmesanmos

Ett recept hämtat från Halv åtta hos mig – men jag ökade på mängden sås lite. Älskar en god sås! Denna gång gjorde jag på hela filéer, men det går fortare i ugnen om du skär kycklingen i bitar.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär 600-800 kycklingfilé i breda strimlor (3-4 strimlor per filé). Bryn kycklingbitarna i lite smör i en stekpanna, salta och peppra lätt. Lägg därefter över kycklingen i en ugnsform.

Strimla 1 dl soltorkade tomater i olja, fördela dem över kycklingen.

Blanda ihop såsen  en skål; 3 dl vispgrädde, 1/2 dl whiskey och 3 msk japansk soya. Häll såsen över kycklingen och sätt in formen i mitten av ugnen i 20-25 minuter (kontrollera att kycklingen är genomstekt).

Servera gärna kycklingen tillsammans med ett parmesanmos; gör ett något fastare potatismos. Smaksätt moset med 1/2 dl riven parmesanost. Fördela moset i cocotte-formar och toppa med ytterligare lite parmesan. Sätt in moset i ugnen och gratinera 10-15 minuter, tills moset har fått fin färg.