Glömde ta bild på denna frusna cheesecake – men du vet säkert hur en fryst cheesecake ser ut ändå 😉
Om du följer ordningen i receptet nedan så behöver du inte diska visparna mellan de olika momenten.
Börja med bottnen – jag gillar en rejäl kexbotten, så jag gör oftast dubbel sats. Vill du ha en tunnare botten så halvera mina mått: Mixa 16 Digestivekex i matberedaren och tillsätt 100 g smält smör. Blanda snabbt ihop – konsistensen ska lika blöt sand.
Tryck ut kexsmulorna i botten på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Ställ in formen i kylen.
Dags för fyllningen: Separera gulor och vitor från 3 ägg. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Vispa 2 dl vispgrädde ganska lätt.
Vispa snabbt ihop äggulorna med 300 g cream cheese. Tillsätt 1,5 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker. Vispa till en slät smet.
Vänd ner grädden i färskostsmeten, och vänd därefter ner äggvitan försiktigt.
Avsluta med att försiktigt blanda ner 1 ask frysta, svenska blåbär (225 g).
Häll smeten i formen och låt stå i frysen minst 4 h innan servering.