Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

På vår sons dop serverade vi italiensk buffé, med bland annat denna fantastiska dubbelmarinerade fläskfilé. Receptet är hämtat från ZETA. Tre filéer räcker till ca 12 personer på buffé. 

Putsa 3 fläskfiléer.

Marinad 1: Blanda samman 2 dl vitt vin1 dl olivolja och 1 dl vatten. Krydda med 1 tsk torkad timjan och 1 pressade vitlöksklyfta. Låt fläskfilén marineras över natten.

Dagen innan festen tänder du grillen och tillagar fläskfiléerna, eller bryner dem i stekpannan och tillaga klart i ugn.

Marinad 2: Blanda samman 1 dl olivolja3 msk kinesisk soya3 msk balsamvinäger1 pressad vitlöksklyfta1/2-1 finhackad röd chili samt hackad bladpersilja. Krydda med svartpeppar.

Lägg ner den varma fläskfilén hel i marinad 2 och låt den ligga där fram till innan servering, då du skär upp köttet i tunna skivor och ringlar lite av marinad 2 över härligheten.