På vår sons dop serverade vi italiensk buffé, med bland annat denna fantastiska dubbelmarinerade fläskfilé. Receptet är hämtat från ZETA. Tre filéer räcker till ca 12 personer på buffé.
Putsa 3 fläskfiléer.
Marinad 1: Blanda samman 2 dl vitt vin, 1 dl olivolja och 1 dl vatten. Krydda med 1 tsk torkad timjan och 1 pressade vitlöksklyfta. Låt fläskfilén marineras över natten.
Dagen innan festen tänder du grillen och tillagar fläskfiléerna, eller bryner dem i stekpannan och tillaga klart i ugn.
Marinad 2: Blanda samman 1 dl olivolja, 3 msk kinesisk soya, 3 msk balsamvinäger, 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2-1 finhackad röd chili samt hackad bladpersilja. Krydda med svartpeppar.
Lägg ner den varma fläskfilén hel i marinad 2 och låt den ligga där fram till innan servering, då du skär upp köttet i tunna skivor och ringlar lite av marinad 2 över härligheten.