Asiatiska fiskbollar med wokade grönsaker och nudlar

Asiatiska fiskbollar med wokade grönsaker och nudlar

Gott och snabbt!

Tina 400 g torskfilé i kylen över natten (jag tycker den frysta fisken passar utmärkt till vardags).

Skär bort kanterna på 4 skivor vit formfranska, kör skivorna till smulor i matberedaren.

Dela fisken i lite mindre bitar och kör till en slät färs tillsammans med formfranskan.

Krydda fiskfärsen med saft och skal från 1 lime1 pressad vitlöksklyfta2 skurna salladslökar1-2 tsk sambal oelek samt salt och svartpeppar. Kör till en slät färs och forma därefter färsen till 20-25 små bollar.

Rulla bollarna i ca 1 dl sesamfrön och lägg därefter fiskbollarna på en tallrik i väntan på tillagning.

Förbered alla grönsaker du önskar ha till woken (eller ta färdig fryst wokmix – supersmidigt!). Koka upp saltat vatten till nudlarna. Fräs grönsakerna i omgångar i neutral olja och koka äggnudlar. Smaksätt gärna de wokade grönsakerna med japansk soya och sweet chili-sås.

Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek fiskbollarna på medelhög värme ca 6-8 minuter. Se till så att fiskbollarna steks fina och gyllene runt om.

Servera de nystekta fiskbollarna med woken och gärna en limeklyfta vid sidan av.