Chokladbröd med smak av Dumle. Yummie!
Sätt ugnen på 200 grader.
Grovhacka 7 Dumle respektive 6 Dumle, lägg i varsin hög. Alltså 13 Dumle totalt – men i två olika högar på skärbrädan 🙂
Blanda alla torra ingredienser i matberedaren: 4,5 dl vetemjöl, 2,5 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 3 msk kakao.
Tillsätt 200 g rumstempererat smör, skuret i bitar, samt 1 msk ljus sirap. Kör till en smidig deg. Om du inte får ihop en deg kan du tillsätta en liten, liten skvätt kallvatten.
Ta upp degen på bakbordet, knåda och blanda ner 7 hackade Dumle.
Dela degen i tre delar och forma till längder som du lägger på en bakpappersklädd plåt.
Platta till längderna något och fördela dina resterande (6 st) hackade Dumle över längderna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt svalna något på plåten och skär sedan i sneda bitar med hjälp av en degskrapa eller kniv.
Låt sedan svalna helt på plåten.