Kladdkaka med blåbärsgrädde

Kladdkaka med blåbärsgrädde

En chokladig och kladdig kakbotten toppad med blåbärsgrädde. Ljuvligt! Kakan bakas med fördel dagen innan den ska avnjutas, men grädden görs iordning innan servering.

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en springform (22 cm i diameter).

Smält 200 g smör och bryt därefter ner 200 g mörk choklad (50-60 % kakaohalt) och låt smälta i det varma smöret. 

Vispa 4 ägg1 tsk vaniljsocker och 2 dl strösocker vitt och poröst. Rör ner smör- och chokladblandningen i äggsmeten, tillsammans med 2,5 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 12-13 minuter. Kakan ska förvaras i kylen fram till servering. 

Vid servering vispar du 2,5 dl vispgrädde fluffig och rör ner 1 dl tinade, frysta blåbär. Bred grädden över kakan och servera 🙂