Somrigt, sött och alldeles underbara! Receptet fann jag på mariascupcakes.blogg.se
Sätt ugnen på 225 grader. Sätt ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt (eller sätt ut 18-20 mindre bullformar på en bakplåt).
Grovhacka 100 g vit choklad. Smält 100 g smör. När smöret har smält tar du kastrullen från värmen och häller du ner den vita chokladen. Låt chokladen långsamt smälta i det varma smöret.
Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker vitt och poröst. Rör ner smör- och chokladblandningen samt 1/2 dl vatten i äggsmeten.
Blanda 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker i en skål. Blanda ner detta i äggsmeten.
Fördela smeten i muffinsformarna, fyll formarna till max 2/3.
Skiva färska jordgubbar (1-2 per muffins) och fördela dem i muffinsen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.