En saftig, skivad kycklingfilé med smak av citron, vitlök och rosmarin. Perfekt på buffébordet!
Lägg 1 kg kycklingfilé i marinad nummer 1 i en timme:
- Saften från 1 citron
- Salt och nymalen svartpeppar
- Torkad rosmarin (jag tog nog ca 2 tsk)
Stek kycklingen gyllene i stekpanna med en smörklick. Låt kycklingen stekas färdigt i ugnen (15-20 minuter i 175 graders värme).
Medan kycklingen är i ugnen blandar du ihop marinad nummer 2:
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl ljus balsamvinäger
- 2 msk flytande honung
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- Salt och nymalen svartpeppar
- 1-2 hackade kvistar färsk rosmarin (torkad är helt OK!)
Skiva kycklingfilén när den fortfarande är varm och lägg upp på serveringsfatet. Häll marinad nummer 2 över den varma kycklingen, plasta fatet/skålen och låt stå i kylen fram till servering. Låt stå minst 4 timmar, men gärna över natten.