Dubbelmarinerad kycklingfilé

Dubbelmarinerad kycklingfilé med citron och rosmarin

En saftig, skivad kycklingfilé med smak av citron, vitlök och rosmarin. Perfekt på buffébordet!

Lägg 1 kg kycklingfilé i marinad nummer 1 i en timme:

  • Saften från 1 citron
  • Salt och nymalen svartpeppar 
  • Torkad rosmarin (jag tog nog ca 2 tsk)

Stek kycklingen gyllene i stekpanna med en smörklick. Låt kycklingen stekas färdigt i ugnen (15-20 minuter i 175 graders värme).

Medan kycklingen är i ugnen blandar du ihop marinad nummer 2

  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl ljus balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt och nymalen svartpeppar 
  • 1-2 hackade kvistar färsk rosmarin (torkad är helt OK!)

Skiva kycklingfilén när den fortfarande är varm och lägg upp på serveringsfatet. Häll marinad nummer 2 över den varma kycklingen, plasta fatet/skålen och låt stå i kylen fram till servering. Låt stå minst 4 timmar, men gärna över natten.