Stekpannebröd

Stekpannebröd

Snabbakade bröd utan ugn – som scones, fast i stekpannan. Mycket gott när man blir sugen på macka och te på kvällen! Jag kan tänka mig att bröden passar utmärkt som tillbehör till en god soppa.

Blanda 4,5 dl vetemjöl (byt gärna ut 1 dl till grahamsmjöl eller havregryn), 2 tsk bakpulver och 0,5 tsk salt i i bunke. Skär 50 g kallt smör i bitar och finfördela sedan detta i mjölblandningen. Avsluta med att röra ner 2 dl mjölk och blanda snabbt ihop till en deg. 

Kavla degen till platta kakor (4-6 st beroende på hur stora du vill ha dem) på mjölat bakbord. Hetta upp en torr stekpanna, gärna gjutjärn, och stek bröden några minuter på varje sida på medelhög värme. Slå gärna in bröden i bakduk så håller de sig varma. Serveras så klart med smör, ost och marmelad!

Psst! Samma deg använder jag till scones: Receptet ger två brödkakor som gräddas i ca 10 minuter i 200 grader varm ugn. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *