Liiite svårt att se, men i denna jordgubbstårta gömmer sig en ljuvlig rabarbercurd. Tack ICA för receptet! OBS! Den bränner lätt fast så håll ständig uppsikt över den.
Skär 500 g rabarber i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med 2,5 dl strösocker. Låt småkoka under lock ca 15 minuter.
Vispa i 1 msk majsstärkelse och låt småkoka ytterligare 5 minuter.
Ta kastrullen från värmen och vispa ner 2 ägg.
Passera krämen genom en finmaskig sil.
Sjud krämen på nytt under ständig omrörning tills den tjocknar, det tar ca 2 minuter.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt 50 g smör klickvis.
Rör till en slät kräm och låt sedan stå i kylen fram till servering/användning.
I tårtan ovan blandade jag den kalla curden med vispad grädde och lade som fyllning mellan bottnarna.