Chokladbröd

Sega chokladbröd

Min mans favoritkaka! Klassiska chokladbröd med en lätt chokladkola-twist. Mums! Receptet kommer från kryddburken.se 

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda snabbt ihop alla ingredienser i en skål för hand till en smidig deg:

200 g smör, 2,5 dl strösocker, 1 msk sirap, 3 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 4,5 dl vetemjöl. Det kan ta en liten stund, men dina varma händer kommer göra att smöret får rätt temperatur och du får då en perfekt deg. 

Dela degen i tre-fyra delar och rulla ut dessa till längder (tjocka som en enkrona). Lägg över längderna på en bakpappersklädd plåt(ar). Tryck lätt på rullarna och pensla dem med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker

Grädda dem i mitten av ugnen i 13-15 minuter. Låt svalna något och skär dem sedan i sneda bitar. Obs! Du måste skära medan de är varma, de ska dock inte vara heta. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *