Prinsesstårta med mangomousse

Prinsesstårta med mangomousse

En maffig men lättbakad tårta! Mangopuré, tårtbotten, hallonsylt och marsipanlock direkt från butikshyllan. Självklart kan man göra allt det där själv, men ibland får man tillåta sig själv att ta genvägar. Tårtan serverades på påskafton, då passade det perfekt med ett vitt yttre och ett gult inre. 

Börja med mangomoussen: Blanda 270 g mangopuré (barnmatsburk från ex. Semper) och 1,5 dl gelésocker multi i en liten kastrull. Låt koka upp och småkoka under omrörning några minuter, tills sockret att löst sig. Häll upp mangopurén i en kall skål och låt svalna till rumstemperatur. 

Vispa 5 dl vispgrädde, som du smaksätter med 1 tsk vaniljsocker. När mangopurén har svalnat blandar du den med 3/5 av grädden (alltså motsvarande 3 dl ovispad grädde). Spara resterande vispad grädde så länge. 

En färdigköpt tårtbotten är tredelad. Lägg första delen på serveringsfatet och fördela hälften av mangomoussen på tårtbottnen. Lägg nästa tårtbottendel på moussen och bred ut 1-1,5 dl hallonsylt över bottnen innan du fördelar resterande mangomousse över sylten. Lägg på den sista delen och spackla tårtan med den vispade grädden som du sparade innan. Jag föredrar tunna lager på sidorna och en liten kulle på toppen av tårtan. Hit kan du förbereda kvällen innan, om du vill. Plasta då tårtan och ställ den i kylskåpet över natten. 

Samma dag som tårtan ska avnjutas toppar du den med ett färdigkavlat marsipanlock i valfri färg (jag valde vitt, som du ser). Dekorera tårtan på valfritt sätt, jag nöjde mig med pudrat florsocker på en plastmall. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *