Färskpotatisstomp

På sommaren saknar jag potatismos. Men som du kanske vet blir det snarare klister än mos om man försöker göra det på färskpotatis… Då är färskpotatisstomp väldigt trevligt! 

Skrubba och koka färskpotatis till fyra personer (ca 800 g).

Medan potatisen kokar fortsätter du med det goda som ska smaksätta “stompet”: Skär 2 salladslökar i tunna skivor (eller finhacka motsvarande mängd valfri lök). Välj en passande örtkrydda som du hackar, jag valde dill eftersom det serverades baconlindad lax denna kväll. Men det går att variera och testa många olika örter, så klart! 

Häll av den färdigkokta potatisen. Mosa potatisen grovt med en gaffel, tillsätt lite flytande smör och blanda runt. Det ska inte bli något slätt mos utan ett “stomp” med potatisbitar kvar. Tillsätt löken och din örtkrydda. Det är även gott att smaksätta med pressad citronsaft, om du serverar ex. fisk eller kyckling till. 

Avsluta med att smaka av med salt och nymalen svartpeppar, sedan är det klart att serveras!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *