Pepparkakscupcakes

Pepparkakscupcakes

En gång per termin bjuder jag kollegorna på cupcakes. Så här i december passade det bra med juliga smaker, så mjuk pepparkaka i form av minimuffins som toppades med en vit frosting. En liten gran som kronan på verket 🙂 Satsen ger 15-20 vanliga muffins och ca 50 minimuffins. Muffinsreceptet kommer från “Lindas bakskola”.

Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du kör minisar).

Smält 100 g smör och rör ner 1 msk pepparkakskrydda (det finns färdigblandad sådan i affären) och 1 tsk kanel. Ställ åt sidan så länge. 

Vispa 2 ägg och 2,5 dl strösocker poröst. Tillsätt 3,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver samt 1,5 dl mjölk. Rör även ner det smälta smöret. Rör snabbt samman till en smet. 

Fördela smeten i muffinsformar, gärna utställda i muffinsplåt för finare slutresultat. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, något kortare för minivarianterna.  

Frostingen är som vanligt Leila Lindholms standardrecept: Rör samman 60 g mjukt smör1 msk citronsaft och 100 g Philadelphia-ost. Sikta ner 5 dl florsocker och 1 tsk vaniljsocker. Vispa eller rör snabbt samman till en slät frosting. Låt muffinsen bli helt kalla innan du spritsar eller brer ut din frosting på dem. En sådan här sats räcker gott och väl till receptet ovan. Tips! Överbliven frosting går bra att frysa.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *