Kalljästa naanbröd med Butter Chicken

Kalljästa naanbröd med Butter Chicken

Degen till de kalljästa naanbröden förbereddes dagen innan. Receptet hittade jag på bloggen  “Erka Perkas kök”. Huvudrätten är halvfabrikat, se bild nederst 🙂

Blanda samman följande i en stor bunke: 2 dl kall mjölk1 ägg2 msk neutral olja och 1 dl naturell yoghurt.  Smula ner 25 g jäst. Rör tills jästen har löst sig. 

Rör därefter ner 1 tsk salt2 tsk strösocker och 0,5 tsk bakpulver. Tillsätt 7, 5 dl vetemjöl och blanda tills du får en smidig men lite kladdig deg. Ta upp degen ur bunken, pudra bunkens insida med lite vetemjöl. Lägg tillbaks degen och pensla den med lite neutral olja

Förslut bunken med plastfolie och ställ i kylskåpet över natten (12-24 h). Tänk på att ta en stor bunke då degen jäser rejält i kylskåpet.

Dagen efter bakar du ut 6-8 avlånga naanbröd på mjölat bakbord. Lägg bröden på bakpappersklädda plåtar, pensla gärna bröden med lite smält eller flytande smör. Låt bröden jäsa medan ugnen blir varm (250 grader),

Grädda bröden 3-4 minuter per sida (vänd dem med en stekspade) i mitten av ugnen. OBS! Grädda varje plåt för sig. Lägg de nybakade bröden under bakduk så håller de värmen. 

Bröden går bra att frysa!

Butter Chicken: Jag strimlade 3 kycklingfiléer och ansade ett broccolistånd (små buketter och slantad stjälk). Stek kycklingen i en klick smör. Häll över såsbasen (se bild nedan) och låt koka upp. När några minuter av tillagningstiden återstår tillsätter du broccolin. Servera med naanbröden och om du vill även basmatiris. Måste säga att denna såsbas var grymt god!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *