Potatisrosor

Potatisrosor

Potatisrosor – en sån där grej som har cirkulerat på Facebook. Nyårsafton 2016 blev detta tillbehöret till den goda köttbiten. Lite meckigt att göra, men väldigt trevligt att servera! 

Smörj muffinsformar av papper med olja eller flytande smör. Sätt pappersformarna i en muffinsplåt

Beräkna 1 större och 1 mindre potatis per ros (två rosor per person är lagom). Skala potatisen och skiva tunt, använd gärna mandolin.

Lägg större potatisskivor utmed kanten i muffinsformarna, salt och peppra. Bygg sedan rosorna inåt med hjälp av de mindre potatisskivorna. Det är lite pilligt, men du kommer snart på en teknik som passar – jag lovar! 🙂

Pensla med olja eller flytande smörSalta och peppra

Tillaga i mitten av ugnen (150 grader) i 45-60 minuter. Ta ut plåten och strö lite smakrik ost över rosorna, ex parmesanost. Sätt in dem i ugnen igen, några minuter tills osten smält.