Chokladrutor

Chokladrutor

Chokladrutor med två lager – söt kaka och söt frosting. Receptet har jag fått från min lika söta kollega Linda 🙂 Ja, kakan är söt! Därför räcker det med en liten bit, som ex. serveras med färska bär och vispad grädde. 

Börja med botten: Sätt ugnen på 180 grader. Smält 200 g smör i en gryta.

Rör ner övriga ingredienser i det smälta smöret: 0,75 dl kakao, 2,5 dl vetemjöl,  2,75 dl strösocker4 äggen nypa salt samt 1 msk vaniljsocker. Blanda till en slät smet och häll sedan ut den i en bakpappersklädd långpanna (ca 25×30 cm). 

Grädda kakan mitt i ugnen i 12-15 minuter, den ska vara lite kladdig fortfarande. Låt kakan svalna.

Fortsätt med frostingen: Sikta 7 dl florsocker och 0,5 dl kakao ner i en bunke. Smält 50 g smör och häll detta över florsockret och kakaon. Tillsätt ca 3 msk mjölk och rör tills du får en smidig och bredbar frosting (jag fick ta 3,5 msk mjölk).  

Bred frostingen över kakan och ställ sedan formen i kylen. Skär kakan i bitar när frostingen har stelnat. Jag valde att skära den i 24 små rutor. Kakan går bra att frysa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *