“Lindas bakskola” (Tidningen Hembakat) levererar varje gång 🙂 Enkelt och bra recept! Jag följde Lindas tips att skära kakan i rutor innan frostingen lades på, vilket gjorde det betydligt mindre kladdigt när kakan slutligen skulle läggas på serveringsfatet.
Börja med bottnen: Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och riv 200 morötter fint (ca 3 normalstora morötter).
Vispa 4 ägg och 4 dl strösocker vitt och poröst. Blanda ner 2 dl rapsolja och de rivna morötterna. Rör sedan ner de torra ingredienserna: 1 msk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk mald kanel samt 4 dl vetemjöl. Blanda allt till en slät smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 30×25 cm). Häll smeten i långpannan. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter, känn efter med en sticka så att kakan är klar (stickan ska då vara torr).
Låt kakan svalna i formen och skär den sedan i 12-24 rutor, jag valde 24 mindre rutor.
Fortsätt med frostingen: Vispa snabbt samman 200 g cream cheese, 100 g rumsvarmt smör samt 4 dl florsocker. Smaksätt om du vill med finrivet skal från 0,5 lime 🙂 Om du vill kan du toppa kakan med kokos (som jag först färgade med food colouring 🙂 ).
Bred frostingen över kakan och ställ kallt en stund, så att frostingen stelnar lite. Därefter är kakkan klar att servera, eller packas i burkar för senare avnjutning. Kakan går jättebra att frysa.
Tips! Man kan även skära kakan i rutor och spritsa ut frostingen. Här toppade jag med finrivet limeskal istället för kokos.