Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

Jag har länge tvekat – ska jag lägga upp mitt recept på min “Korv Stroganoff” på bloggen eller ej? Ja, nu var det dags 🙂 Observera att det är cirkamått, då jag aldrig använder mått vid en sådan här standardrätt. 

Skiva och strimla 400-500 g falukorv. Skala och finhacka 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor

Bryn korven i omgångar i en klick smör i stekpannan. Stek även lök och vitlök till sist, akta så att inte vitlöken blir bränd och besk. 

Medan korv och lök stekes gör du såsen: Smält ca 25 g smör i en tjockbottnad gryta. Pudra över ca 2 msk vetemjöl och rör runt ( => bottenredning). Häll över 5-6 dl standardmjölk och vispa ut bottenredningen. Smaksätt såsen med saltnymalen svartpeppar2 msk tomatpuré och ca 0,5 dl chilisås av ketchuptyp. Vill du ha mer hetta? Lite cayennepeppar gör susen 🙂 Låt sedan såsen småkoka tills mjölsmaken försvinner, det tar 5-10 minuter. Ha inte för hög värme på plattan, då mjölksåser lätt bränner fast. 

Tillsätt sedan brynta löken, vitlöken och korven. Låt småkoka några minuter innan du smakar av med mer salt, nymalen peppar och chilisås. 

Jag serverar min Stroganoff med ris och grönsaker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *