BBQ-köttfärslimpa med ost

BBQ-köttfärslimpa med ost

En klassisk köttfärslimpa finner du recept på här. Ikväll serverades en variant med vitlök, ost och BBQ-sås, mycket gott! Jag föreslog att vi skulle tillaga den på grillen, men kurrande magar gjorde att det fick bli i ugnen. 

Sätt ugnen på 175 grader om du har varmluftsfunktion, annars 200 grader.

Blanda 2 msk ströbröd och 4 msk mjölk i en skål, låt svälla. Krydda blandningen med saltsvartpeppar och gärna lite chili- eller cayennepulver. Hacka 1 liten gul lök och 1-2 vitlöksklyftor.

Blanda 500 g blandfärs med ströbrödsblandningen och den hackade löken och vitlöken.

Forma färsen till en limpa i en ugnsfast form. Gör en skåra i mitten av limpan och lägg ner skurna stavar av smakrik ost (jag tog prästost). Nyp ihop limpan så att osten packas in ordentligt. Klä in köttfärslimpan i bacon (1 paket á 140 gram).

Tillaga köttfärslimpan i mitten av ugnen i 40-45 minuter, använd varmluftsfunktionen om du har en sådan så får du ännu krispigare bacon.

När ca 5 minuter av tillagningstiden återstår så penslar du baconet med lite BBQ-sås

Kolla så att köttfärslimpan är genomstekt innan servering. Servera köttfärslimpan med ex. potatismos och grönsaker.

Tips! För att få en mer “vuxen” smak på potatismoset så brukar jag låta 1-2 halverade vitlöksklyftor koka med den grovt skurna potatisen (om du skär potatisen i bitar så går det superfort att koka potatisen, som ändå ska mosas sedan). Idag lät jag även en grovt skuren palsternacka koka med – den gav en mycket fin smak till moset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *