Vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar

Vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar

En klassiker – och dessutom makens favoritdessert 🙂

Börja med pannacottan: Lägg 2 gelatinblad i blöt i kallt vatten på ex. en tallrik. Låt ligga ca 5 minuter, så de mjuknar. 

Hetta upp 3 dl vispgrädde (OBS! ej koka) tillsammans med 1/3 dl strösocker samt 1 msk vaniljsocker (om du vill lyxa till det tar du en urskrapad vaniljstång istället för vaniljsocker). När sockret har löst sig och grädden börjar ryka är det rätt temperatur. Ta kastrullen från värmen och låt de urkramade gelatinbladen smälta i den heta vaniljgrädden. 

Fördela gräddsmeten i fyra portionsglas. Låt stå i kylen fram till servering, eller minst 4 h. 

Dags att göra de limemarinerade jordgubbarna: Blanda 250 g frysta, svenska jordgubbar med finrivet skal från en lime (det yttersta, gröna skalet) samt 2 msk strösocker. Plasta skålen och ställ i kylen fram till servering. Självklart går det lika bra med färska jordgubbar, minska då på sockermängden då de har mer sötma i sig än frysta bär. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *