Maken älskar lakrits, me not so much! Men ibland får man väl var snäll… I denna lakritsfudge gömmer sig Kick (fd. Käck). Mycket god fudge, enligt maken!
Häll alla ingredienser i en stor, tjockbottnad gryta: 1,5 dl vispgrädde, 3 dl strösocker, 50 g smör, 2 msk ljus sirap samt 6-8 st Kick-godisar (fd. Käck).
Låt smeten småkoka på mellanvärme i 7-8 minuter, tills den börjar tjockna. Dra grytan från spisplattan och låt svalna till lite mer än fingervärme (typ 40 grader). Vispa då fudgesmeten i ca 5 minuter med elvisp, så den blir lite fluffig.
Om du vill kan du färga fudgesmeten svartare med hjälp av matfärg (karamell, gel eller pasta).
Häll fudgesmeten i en bakpappersklädd form, ca 15×20 cm. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen i minst 4-5 h. Skär därefter i bitar, jag fick ut 40 mindre bitar av denna sats.
Tips! För att få så raka kanter använder jag en degskrapa i metall:
