Pommes Anna eller potatiskaka. Fast i portionsform! Tillbehöret till nyårs-entrecoten 2017 🙂 Ursäkta att bilden blev så dålig, får fixa en ny nästa gång detta tillagas…
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält 150 g smör och smaksätt det med ex. pressad vitlök och en ört (vi tog fryst persilja). Krydda även med salt och nymalen svartpeppar.
Mät upp cirklar på bakplåtspapper, som passar botten på dina portionsformar. Testa ex. med ett mindre glas. Klipp ur cirklarna och lägg i botten på portionsformarna. Pensla insidan av formarna med kryddsmöret.
Skala fast potatis, räkna med 2 st normalstora potatisar per portionsform. Skriva dem tunt, använd gärna mandolin.
Varva sedan potatisskivor och kryddsmör i portionsformarna, vi körde två lager potatis och sedan smör. Upprepa tills formarna är fyllda. Snåla inte med smöret, du vill ju att potatiskakorna ska lossna ur formarna när det är dags för servering!
Tillaga potatiskakorna i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Kontrollera med en sticka att de är mjuka.