Rosépepparsås

Svårt att ta en bra bild på sås… Lätt att äta god sås, dock!

Finhacka 2 schalottenlök eller 1 liten gul lök. Smält en klick smör i en kastrull och fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt då 1 msk tomatpuré och 1 tsk dijonsenap, rör runt och tillsätt sedan även 1 dl vitt vin2 dl vatten och 2 msk kalvfond. Låt detta småkoka ca 15 minuter, för att få fram alla goda smaker.

Sila ner såsen i en ny kastrull. Löken kan du slänga, den har liksom gjort sitt. 

Tillsätt då 2-3 dl grädde (mellan- eller vispgrädde, enligt min smak) samt 1 msk mortlad rosépeppar. Låt koka samman, smaka sedan av såsen med salt och nymalen svartpeppar. En nypa strösocker tycker jag också behövs. 

Klart för servering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *