Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Jag vidhåller att detta är världens bästa smulpajdeg!   

Skala, kärna ur och skiva 8-10 äpplen. Stek äpplebitarna i omgångar i en klick smör, smaksätt med lite råsocker och kanel. Jag tycker kanelsmaken blommar ut om den får värmas upp med smör omkring äpplebitarna. Äpplena ska mjukna men inte bli mosiga. Lägg över äpplebitarna i en pajform. 

Sätt ugnen på 200 grader. 

Dags för min favorit – den knäckiga smuldegen! Du hittar receptet på flera ställen på denna blogg, men självklart skriver jag även här: Smält 100 g smör i en liten kastrull. Ta smöret från värmen och rör ner 2 msk ljus sirapknappt 1/2 dl strösocker2 dl vetemjöl1 dl havregryn och 1 tsk bakpulver

Fördela smuldegen över äpplebitarna och grädda sedan pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter. Serveras så klart med vaniljglass, vaniljsås, vaniljvisp eller råkräm (eller alla sorter på en gång, haha!). 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *