Lyxig korv stroganoff

Lyxig korv stroganoff

Alltid lika kul att hitta nya smaskiga recept med vardagsräddaren falukorv. Detta recept hittade jag på Tasteline.com – en gräddig sås med smak av soltorkad tomat, vitlök och basilika. Så gott!

Börja med att koka ris till fyra personer.

Skär 500 g falukorv i breda strimlor. Finhacka 1 gul lök

Lägg följande ingredienser i en kannmixer eller i en skål du kan mixa med stavmixer i: 1 grovt skuren vitlöksklyfta5 -6 soltorkade tomater i oljaca 15 basilikablad, 1 smulad grönsaksbuljongtärning, 1 msk tomatpuré, 2 dl mjölk samt 2 dl grädde av valfri fetthalt. Mixa till en hyfsat slät sås. 

Bryn lök och korv i omgångar i flytande smör i stekpannan. Lägg över i en gryta och häll den mixade såsen över. Låt småkoka ca 5 minuter, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Beroende på vilken grädde du använder (fetthalten styr) så kan du behöva reda av såsen med ex. maizenaredning

Servera den goda korv stroganoffen med ris och en krispig grönsak. Klart för avnjutning! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *