Grillade morötter med smör och purjolök

Grillade morötter med smör och purjolök

Förkokta morötter som fick gosa ihop sig med smör, purjolök och salvia på grillen – sååå gott! Man behöver ju inte alltid äta potatis till den grillade köttbiten 😉 Ett tips är att leta efter en liten gjutjärnspanna på loppis, vi fyndade vår för 30 kr och den är perfekt för grillmiddagens tillbehör. 

Skölj, ansa och strimla 1/2 purjolök – gärna det gröna. Lägg i en skål och ställ åt sidan. 

Skala 1 kg morötter, gärna i olika färger. Dela dem i bitar och förkoka dem i saltat vatten tills de är “al dente”. De får inte bli genomkokta, då är det risk för morotsmos på grillen… 

Låt de varma morötterna ånga av och blanda dem sedan med en smörklicksalt och nymalen svartpeppar. Värm dem på grillen i en panna, ca 10 minuter. Mot slutet av tillagningstiden tillsätter du purjolöken. Precis innan servering blandar du ner valfri strimlad färsk ört, vi tog salvia. 

Klart för servering till förslagsvis kött eller kyckling. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *