Passionsfruktscheesecake med citronmelissmarinerade jordgubbar

Passionsfruktscheesecake med citronmelissmarinerade jordgubbar

Passionsfruktscheesecake – det var ett långt ord! Citronmelissmarinerade jordgubbar innehåller också ett långt ord. Själva kakan innehåller mycket kärlek 🙂 

Börja med kexbotten:

Mixa 200 g Digestive-kex till smulor. Tillsätt 100 g smält smör och kör till en smulig massa. Jag tycker det ser ut som våt sand när det är klart. Tryck ut kexsmulorna i botten av en form med löstagbar botten, 22-24 cm diameter (jag tog 22 cm för att få lite mer höjd på den färdiga cheesecaken. Ställ formen i kylen medan du fortsätter med fyllningen.

Japp, dags för den ljuvliga fyllningen:

Separera 3 äggDe tre vitorna vispar du till ett fast skum, ja du vet så att man kan hålla bunken upp och ner. 

I en annan skål vispar du 3 dl vispgrädde.

Och i den tredje och sista skålen vispar du de tre äggulorna tillsammans med 1 tsk vaniljsocker och 2 dl strösocker. Rör sedan ner 200 g färskost (cream cheese/Philadelphia-ost) i denna bunke. Rör ner fruktköttet från 4 passionsfrukter.

Nu vänder du först ner grädden med lugna tag i äggulevispet, därefter gör du detsamma med äggvitorna. Tänk på att röra försiktigt så att så mycket luft som möjligt behålls. 

Häll smeten över kexbottnen. Plasta formen och ställ sedan plant i frysen över natten. Ta fram och tina i rumstemperatur ca 15 minuter innan servering. Dekorera på valfritt sätt. Jag valde att servera min cheesecake “naturell” med jordgubbar som fick marineras med lite strösocker och strimlad citronmeliss. Fräscht och gott! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *