Grillat bröd

Grillat bröd

Jag var jätterädd för att brödet skulle fastna på grillgallret – men som du ser gick det galant att grilla det! Receptet hittade jag på ICA.se.

Smula 15 g färsk jäst i en degbunke. Tillsätt 2,5 dl kallt vatten1 msk olivolja samt 1 tsk flingsalt. Rör tills jästen har lösts upp. Rör sedan ner ca 5 dl vetemjöl och blanda ihop till en deg. Knåda den lätt, det här kan du gör för hand. Häll en liten skvätt olivolja över degen och vänd runt degbollen så att den får olja på alla sidor. Låt degen jäsa övertäckt ca 60 minuter. 

Ta upp den färdigjästa degen på mjölad arbetsbänk, dela den i 8 bitar. Forma till runda bullar och låt dem sedan jäsa på arbetsbänken under en bakduk. 30 min jästid är lagom. 

Platta eller kavla sedan ut bröden till tunna kakor. Nagga dem med gaffel.

Pensla dem med lite olivolja och grilla sedan på hett galler, ca 1-1,5 minuter per sida. Håll bröden varma under bakduk i väntan på resten av godsakerna från grillen. Jag kan tänka mig att dessa bröd funkar utmärkt att köra i grillpannan om vädret inte inbjuder till grillning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *