Toum (libanesisk vitlökscreme)

Toum (libanesisk vitlökscreme)

Ett recept från Zeinas kitchen, så klart! En len lite fluffig ailoi-liknande creme. Supergod! Receptet ger 4-6 portioner.

Lägg 2 äggvitor i en ren skål, helst av glas eller metall. Plastskålar har en tendens att få en fettig hinna vilken motverkar vispandet av äggvitan. Tillsätt 1-2 tsk pressad citron1-2 rivna vitlöksklyftor samt 0,5 tsk salt. Vispa upp med elvisp eller stavmixer tills ett fast skum bildas – ja, precis som när man gör maränger.

När du har fått till ett fast skum tillsätter du 2,5 dl rapsolja droppvis. Ta det lugnt och vispa hela tiden så att din vitlökscreme inte skär sig. Klart!

Lägg över i en tjusig skål och låt stå i kylen fram till servering. Cremen går bra att förbereda dagen innan, den håller sig fluffig. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *