Pannkaksmuffins med bacon

Pannkaksmuffins med bacon

Varför har jag inte gjort dessa tidigare? Så enkelt och så gott! Nästa gång testar jag en sötare variant med vaniljsocker och serverar med sylt och grädde. Idag blev det utan vaniljsocker och med bacon samt krösamos (lingonsylt) till. Smidig helglunch! En muffinsplåt á 12 muffins räcker till 4 personer. 

Sätt ugnen på 225 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen. 

Blanda de torra ingredienserna: 2 dl vetemjöl, 1 msk strösocker, 0,5 tsk bakpulver och 0,5 tsk salt i en bunke. Tillsätt sedan 2 dl mjölk (helst 3 % fetthalt) samt 3 ägg. Vispa till en klumpfri smet. Tillsätt ytterligare 2 dl mjölk.  

Smörj en muffinsplåt i metall med flytande smör eller rapsolja. Fördela smeten i de 12 hålen. 

Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter, tills de har fått fin färg och blivit riktigt fluffiga.

Serveras omgående. Såååå gott! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *