Tomatgalette

Tomatgalette

I senaste receptfoldern från Arla fanns detta recept med. Enkelt och gott! Smidigt med smördeg, kommer testa med hemgjord pajdeg nästa gång. Räcker till 4-6 portioner beroende på vad du serverar till.

Sätt ugnen på 200 grader.

Ansa, skölj och strimla 1 purjolök. Finhacka 2 vitlöksklyftor. Fräs de båda löksorterna i lite flytande smör i en gryta. Medelvärme räcker, löken ska bli mjuk men inte få färg. Krydda med saltnymalen svartpeppar samt knappt 1 tsk torkad timjan. Ställ åt sidan så länge.

Blanda 100 g riven, smakrik ost (vi hade en bit brännvinsost i kylen, mums!) med 1 dl crème fraiche (34 % fetthalt).

Skiva ca 400 g tomater, gärna i olika färg och storlek.

Rulla ut 1 rulle kyld smördeg på en plåt. Pappret runt smördegen funkar som bakplåtspapper.

Bred ut ostcremen över smördegen, men lämna ca 3 cm kant runt om. Fördela purjolök- och vitlöksfräset över och toppa sedan med de skivade tomaterna. Avsluta med att ringla lite flytande honung och dra några varv med svartpepparkvarnen överst.

  
Skjuts in i mitten av ugnen, grädda 25-30 minuter. Klart för avnjutning! Vi serverade bacon och en sallad till. Mycket gott en varm sommardag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *