Krispigt, gott – och lättlagat! Vi tog hela innerfiléer, men du kan även skära kycklingfilé i mindre bitar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ca 150 g cornflakes och valfria kryddor i matberedaren. Vi tog vitlökspulver, paprikapulver samt salt och nymalensvartpeppar. Mixa tills cornflakesen har blivit mindre bitar men absolut inte “mjöl”. Lägg över i en skål.
Ta fram två andra skålar, knäck 2 ägg i den ena skålen och häll upp ca 2 dl vetemjöl i den andra skålen.
Ansa 500 g kycklinginnerfilé (eller kycklingfilé, skär i mindre bitar).
Dags för panering! Doppa kycklingbitarna en i taget i:
1. Vetemjöl
2. Uppvispat ägg
3. Mixad och kryddad cornflakes
Lägg de panerade kycklingbitarna på en plåt. Jag har en ugnsform med ett galler i botten, den var helt perfekt till detta! Så krispig kyckling!
Tillaga kycklingen i mitten av ugnen ca 20 minuter, ej varmluft.
Vi åt de krispiga kycklingbitarna med en grekisk sallad samt fräsch citronaioli (vanlig aioli + citronskal).