Blåbärspannacotta

Blåbärspannacotta

Blåbär, vanilj och grädde. Mmmmm, så fräscht och gott!

Lägg 2 gelatinblad i blöt i kallt vatten. 

Lägg 1,5 dl blåbär (frysta eller färska) i en kastrull tillsammans med 3 dl vispgrädde2 msk strösocker och 1 msk vaniljsocker. Låt detta koka upp så att blåbären blir mjuka och avger sin vackra färg. 

Ta kastrullen från värmen och mixa blåbärsgrädden slät med stavmixer. Om din stavmixer är av plast kan den bli missfärgad… Om du vill kan du även sila den, men det tycker inte jag behövs. 

Krama ur de blötlagda gelatinbladen och låt dem sedan smälta i den varma blåbärsgrädden. 

Fördela i fyra portionsglas. Täck med plastfolie och ställ i kylen fram till servering, men minst 4 h.

Dekorera på valfritt sätt. Jag tog smulade Digestive-kex och en citronmelisskvist. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.