Oreos och Jennys matblogg – en kombo som inte gör dig besviken! På bilden ser du en mindre cheesecake (1/2 sats), vilket gav 6-7 bitar som dessert.
Börja med botten:
Mixa 1 paket Oreos till smulor i matberedaren. Tillsätt 50 g smält smör och blanda runt. Fördela kexsmulorna i botten av en springform med diameter 22 cm. Ställ formen i kylen så länge.
Mixa ytterliga 1 paket Oreos, men låt smulorna vara kvar i matberedaren.
Dags för fyllningen:
Vispa 3 dl vispgrädde fluffig och ganska fast. Vispa snabbt samman 600 g cream cheese, 1,5 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i cream cheese-smeten.
Rör nu ner det mesta av kexsmulorna som ligger i matberedaren. Men spara lite till garnering!
Bred ut smeten över kexbotten. Plasta formen och ställ i kylen minst 6 h, men gärna över natten.
Dekorera din cheesecake vid servering. Jag tog de sista kexsmulorna, lite spritsad vispgrädde samt några mini-Oreos. Den förpackningen ser ut så här: