Vispat smör

Vispat smör

Att äta vispat smör är som att äta en smörigt moln. Och det vill man väl göra? Förslagsvis serverar du det vispade smöret till brödet eller på köttbiten. Oavsett är det luftigt, smörigt och gott. En bonus är att det går åt mindre smör per person, då luften “drygar ut” smörklicken.

100 gr smör är lagom till sex personer. Skär det kylskåpskalla smöret i små kuber. Lägg 75 g av det i en skål som du kan vispa i. Lägg resterande 25 g i en liten gryta och smält. Häll det smälta smöret över de kalla smörkuberna och vispa sedan med elvisp. Det tar någon minut, men sedan har du ett fluffigt, vitt smör.

Servera smöret som det är, kanske med lite flingsalt på toppen. Eller smaksätt det efter din fantasi och huvudråvara. Vitlök, citronskal, örter, chili, saffran… Åh, det finns bara möjligheter!

Det är viktigt att smöret är rumstempererat vid servering, så man verkligen får uppleva känslan av moln. Smöret går utmärkt att förbereda och förvara i frysen eller kylen, men kom ihåg att ta fram det i god tid före servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *